БНРСнимка: Ben Shread . УикипедияБританският премиер Борис Джонсън поиска отговори от Кремъл във

...
БНРСнимка: Ben Shread . УикипедияБританският премиер Борис Джонсън поиска отговори от Кремъл във
Коментари Харесай

Борис Джонсън поиска отговори от Кремъл за отравянето с Новичок на Навални

БНР

Снимка: Ben Shread . Уикипедия

Британският министър председател Борис Джонсън изиска отговори от Кремъл във връзка с , който е неприкрит критик на съветския президент Владимир Путин.

Джонсън съобщи, че е „ скандално “ да се употребява химическо оръжие, откакто немска клиника потвърди, че без подозрение той е токсичен с нервнопаралитично вещество от руската епоха.

„ Знаем от първа ръка за смъртоносните последствия от „ Новичок “ във Англия “, означи министър председателят. 

Както е известно, Кремъл бе упрекнат в отравянето с „ Новичок “ на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му през 2018 година в Солзбъри. 

Руското държавно управление в този момент би трябвало да изясни какво се е случило с Навални, добави Джонсън и увери, че Лондон ще работи с интернационалните си сътрудници справедливостта да спечелва. Към премиера се причисли и външният министър Доминак Рааб, който акцентира, че е безусловно недопустимо повторното потребление на неразрешено химическо оръжие и че за тези, които го употребяват, би трябвало да има съществени последствия. 

Министърът на опазването на здравето Мат Ханкок добави, че Англия е подготвена да предложи всякаква форма на поддръжка на Германия в следствието на случая. Марина Литвиненко, вдовицата на отровения с радиоактивен полоний през 2006 година Александър Литвиненко, сподели, че е уверена, че Кремъл е разрешил Навални да бъде трансфериран в болница в Германия, тъй като не е допускал, че може да се откри, че отравянето е с „ Новичок “. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР